Super Eroi, Super Puteri

Ianuarie 7, 2009

supermanburger

Toti avem clipe cand ne inchipuim cum ar fi sa devenim peste noapte super eroi, din ce situatii am fi salvati datorita super puterilor noastre, in ce mod ne-ar simplifica zilele si in ce punct lucrurile s-ar complica.
Recunosc că după o copilărie plină de Captain Planet, Superman, Power Rangers si Batman,  pe langa linistitele aventuri ale lui Niels Holgersson cu lebedele lui si Sandybell, urmata de o perioada plina de girl power gen Catwoman, Wonderwoman, Charlie’s Angels, ne permitem cateodata sa picam pe ganduri cu cea mai evidenta si curioasa intrebare:  Ce tip de putere ti-ai dori?
De obicei, depinde de moment.
Uneori, când sunt de străbătut distante lungi si destinaţii cu persoane dragi, apare idea de teleportare; alteori, când expresiile feţei si cuvintele nu sunt îndeajuns, oricine ar vrea sa citească gândurile oamenilor.
Apoi cât de des nu am auzit dorinţe precum vreau sa opresc timpul în loc, schimbând firul lucrurilor cât timp ceilalţi rămân îngheţaţi; a avea puterea de manipula mase de oameni si a-i domina; a te metamorfoza în dinozauri giganţi sau albine malefice; a zbura; a prepara din nimic cele mai mari bunataturi culinare sau a fi invizibil?

Şi mai mult decât atât, cum s-ar întâmplă toată magia? Bem o licoare greşită într-un loc neaşteptat, avem parte de vreun accident intr-o noapte, se varsă vreun rezervor plin de substanţe toxice peste noi si ceva înăuntrul nostru o ia razna, ca într-un final sa fim nevoiţi sa acceptam o noua identitate?

Gata!
Poate e prea mult SF pentru anul nou … iar oricum la finalul episodului sau al filmului, indiferent de cati inamici a doborat super eroul sau care blocuri a reusit sa sara in zbor, tot ramane loc de un sentiment uman mai accentuat, o priveliste de pe balcon la luna plina sau o plapuma trasa pana la urechi cu susoteli.

Anunțuri

5 Responses to “Super Eroi, Super Puteri”

  1. rtn Says:

    ai uitat de Tick!!!!!

  2. fanitza Says:

    eroii nu mor niciodată? 🙂

  3. Iulian Says:

    captain planet si power rangers rule. sa mor de nu mi-ar placea sa am supermegaputerea convingerii extreme. mi-ar placea sa be able to change some stuck up minds din cand in cand ;;)


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: