E liber, va rog?

August 4, 2008

Tin de ceva vreme la capitolul „Ciorne” un pre-post despre tipologiile bărbaţilor. Nu am reusit să-l finalizez, sau mai corect spus, nu am reuşit sa-i însuşesc o concluzie potrivită, iar asta pentru că am observat seara precedenta ceva la un taximetrist, iar probabil bărbaţii nu sunt atat de simplii precum cataloghează revistele sau blogurile feministe si că o concluzie generală ar jigni pe prea multi dintre ei.
Taximetristul din seara asta era diferit de cei pe care ii plăteşti de obicei sa te ducă de sau acasă, tocmai pentru că nu vorbea. Si uite aşa a apărut diferenţierea.

Există taximetristul bun la suflet. Acesta este genul care încearcă să te invioreze daca te vede îmbufnat/ă vorbind de la vreme pana la fotbal. El îţi spune glume si bancuri să nu te plictiseşti, te duce pe ruta cea mai scurtă si ocoleşte limitatoarele de viteză ca să economisiţi timp, in cazul in care ii spui ca te grăbeşti, îţi povesteşte despre circulaţia infernală de la orele de vârf si despre mirarea ce l-a cuprins canid a avut ca si client un punker cu creastă roşie. Nu se ştie exact daca e atât de sociabil doar pentru a primi la sfârşit un bacşiş mai consistent, dar cu toate astea, un astfel de om care nu stă locului, ma face sa rad si sa intru in conversatie oricand.
Sunt sigura ca multi dintre voi au facut apoi cunostiinta cu taximetristul nou in bransa. Acesta are cel mult 25 de ani si in timp ce-ti ranjeste „galant” din clipa in care te sui in masina si ii spui adresa te plezneste cu fraza „Pei.. nu stiu pe unde vine aia .. dar ma conduci tu, nu? „. Lui ii place sa ocoleasca limitatoarele de viteza (intre timp ranjeste, evident), sa faca muzica de la radio douazecisiunu mai tare (continuand sa ranjeasca) si sa te privesca suspect prin oglinda retrovizioare; iar la sfarsit situatia se imparte in doua: ori iti cere numarul de telefon (iar tu nu-l dai), ori se preface ca nu are sa-ti dea rest.
Ultimul, dar nu cel din urma, este veteranul. In cazul lui situatia nu este atat de clara, astfel incat gasim „veteranul badaran„, caruia, facand abstractie de muzica ce-i urla la caseta din bord, ii face placere ori sa-ti arate cat de bine cunoste el strazile orasului, ori sa arunce propuneri indecente, tinand sa spune de incredibila semanare la fizic intre tine si fiica lui de aceasi varsta, ori despre cata benzina manca loganul, despre cate gafe orbitoare a facut basescu sau cat de corupti sunt toti.
In clipele cand acelea iti doresti doar sa-ti scoti usor castile din geanta si sa te sustragi din pozitia de ascultator uman sau pur-si-simplu ti-l doresti pe „veteranul ursuz„, un caz pe cale de disparitie care te duce fara ca scoata doua cuvinte pana la destinatie, in timp ce se aude in surdina un obosit europa fm.
Personal, imi place de el cum te lasa sa-ti contemplezi drumul spre patul moale sau spre berea rece dn oras. Si cu toate astea, e acolo doar facandu-si serviciul de zi cu zi.

Anunțuri

5 Responses to “E liber, va rog?”

 1. julie Says:

  nu stiu cum se face, dar eu intru aproape doar in taxiuri de manelisti… sau daca nu, atunci e o liniste totala. Nici macar atunci cand zic: ‘aici la blocul asta’ nu raspunde nimic.
  weird ppl…

 2. Mariaaaa Says:

  manelisti..foarte rar.. mai mult prin afara timisorii .. but letz not go there >: )

 3. fanitza Says:

  pe mine nu soferul ma deranjeaza, ci banul aruncat pe sofer! 🙂

  asa ca prefer sa nu folosesc taxiul. apelez la mtc, la mine, la prieteni sau ocazie cand e necesar sa fac un drum cu masina.

  la taxi apelez doar cand cumpar ceva consistent, cum ar fi un sistem de sunet sau cand e cazul sa ma intorc din cluburi, dar nu s-a mai intamplat de vreun secol! 🙂

 4. Mariaaaa Says:

  băiat pedant, nu gluma! 😉

 5. unuzero Says:

  foarte interesanta descrierea ta. mi-a placut.
  🙂


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: